انواع پانسمان دندان
پانسمان دندان از جنسی خمیری است که استفاده از آن را بسیار راحت میکند، نام خمیر پانسمان کاویزول است که بعد از استفاده در دهان، آغشته به بزاق دهان میشود و با ترکیب شدن با بزاق دهان واکنش نشان داده و بعد از۳۰ ثانیه، خمیر نرم، سفت و سخت میشود. شما می توانید برای بررسی قیمت و خرید خمیر پانسمان دندانپزشکی از سایت دندانت دیدن کنید.
از پانسمان دندان در دندانپزشکی ها برای حفظ محفظه های باز لثه و دندان در برابر میکروب ها و عفونت ها استفاده میشود.
مثلا شما برای عصب کشی به دندانپزشکی مراجعه میکنید و دندانپزشک تصمیم به کشیدن دندان شما میکند تا بعد با دندان دیگری جای خالی را پر کند، مطمئنا همه این کارها از جمله بی حس کردن. تخلیه دندان، کشیدن عصب های پوسیده و... با یک جلسه امکانپذیر نیست!
به همین دلیل دندانپزشک قسمتی از کار را انجام میدهد و کمی پانسمان دندان برای تان استفاده میکند تا در این فاصله زمانی وضعیت دندان و لثه وخیم تر نشود و آبسه نکند. شما میتوانید برای خرید تجهیزات و لوازم ایمپلنت از سایت دندانت بازدید کنید.
ممکن است در هنگام پیدا کردن انواع پانسمان دندان، به نام پانسمان آلژینات نیز برخورد داشته باشید. شما می توانید مقاله پانسمان آلژینات چیست؟ را برای پی بردن به کاربرد این نوع از پانسمان ها مطالعه کنید.
اگر احیانا پانسمان دندانتان کنده شد، حتما به دندانپزشک جهت پانسمان مجدد مراجعه کنید به این دلیل که هر نوع رطوبت، وارد شدن هوا به دندان، میکروب و عفونت میتواند خطرات جدی و درد بسیاری را برایتان به همراه داشته باشد.
انواع پانسمان دندان به نقل از وب سایت tdsc:
Miltex-Integra. پانسمان زخم کلاژن هلی پلاگ. …
Medicom. پانسمان هموستاتیک موضعی SafeGauze HemoStat. …
Miltex-Integra. پانسمان زخم کلاژن هلی تیپی. …
3M. نوار جراحی ترانسپور. …
جی سی آمریکا. ست معمولی COE-PAK. …
جی سی آمریکا. مجموعه سخت و سریع Coe-Pak. …
هاگر در سراسر جهان. پانسمان پریودنتال Reso-Pac. …
جی سی آمریکا
بیشتر بخوانید:
اصول نگهداری از توربین دندانپزشکی
پانسمان دندان نقش مهمی درحفظ سلامتی شما دارد.
ترکیبات به کار برده شده در کاریزول (خمیر پانسمان دندان):
- رزین
- کلسیم
- زینک اکساید
- زینک سولفات
خمیر کاریزول بعد از ۳۰ ثانیه سخت میشود و بعد از گذشت ۳ساعت قابلیت تحمل در برابر جویدن و نوشیدن را دارد.
لینک مرتبط: پانسمان دندان و سیگار
رزین:
رزین کاربردهای بسیاری دارد، باید برای شما جالب باشد که بدانید دو دسته رزین در دنیا وجود دارد، رزین طبیعی که از گیاهان و صمغ حشرات به دست می اید و انعطاف پذیر و نرم است و اما رزین مصنوعی که مایع است و بعد با اکسیژن واکنش میدهد و سفت میشود، کاربردهایی مثل زیور آلات و وسایل زینتی دارد.
و اما رزین در دنیای پزشکی هم کاربردهای بسیاری دارد، همانطور که دیدید در پانسمان دندان درصدی رزین وجود دارد و باید بدانید که کامپوزیت هایی وجود دارند که به آنها کامپوزیت رزین گفته میشود و شفافیت و درخشندگی خاصی دارد.
بیشتر بخوانید: روزی چندبار مسواک بزنیم؟
کلسیم:
همانطور که میدانید کلسیم بسیار مهم است و نقش حیاتی در بدن ما دارد، کلسیم از فراوان ترین ماده معدنی بدن انسان است.
تمام کلسیم بدن ما در استخوانها و دندان ها وجود دارد و باعث رشد و استحکام آنها میشود، شاید جالب باشد که بدانید اعصاب بدن ما برای انتقال پیام ها به مغز به کلسیم نیاز دارند.
در دندانپزشکی ما به هیدروکساید کلسیم احتیاج زیادی پیدا میکنیم، هیدروکساید کلسیم یک پودر سفید رنگ و بدون بو است که کاربردهای بسیاری دارد.
این ماده اثر آنتی باکتریال دارد و در پانسمان از ورود باکتری و عفونت به لثه و دندان جلوگیری میکند، معمولا جز پانسمان از هیدروکساید کلسیم برای پر کردن دائمی ریشه دندان هم استفاده میشود.
هیدروکساید کلسیم موجود در پانسمان دندان به انعقاد خون، پانسمان ریشه و جلوگیری از خونریزی لثه کمک بسیاری میکند.
آلرژی به روکش دندان بعد از عصب کشی را به نقل از دکتر قریشی بخوانید:
امکان بروز حساسیت و آلرژی به مواد به کار رفته در روکش نیز یکی دیگر از عوارض روکش دندان است. البته این حساسیت زیاد رخ نداده و غالبا در مدت کوتاهی درمان می شود. در صورت بروز آلرژی، متخصص پروتز از داروهای ضد حساسیت برای بیمار استفاده خواهد کرد. البته با توجه به تفاوت جنس روکش، حساسیت افراد به انواع روکش ها نیز (برای مثال روکش دندان ارزان، روکش دندان ایمپلنت یا روکش دندان جلو برای زیبایی) می تواند متفاوت باشد.
زینک اکساید:
زینک اکساید (zinc oxide) یا اکسید روی ماده ای است که بیشتر استفاده آرایشی و بهداشتی دارد و برای لک و جوش، آفتاب سوختگی و پیری زودرس داروی مناسبی است.
زینک اکساید مانند تمام دارو های دیگر دارای عوارض آلرژیک است، در صورت بروز هر یک از موارد زیر به پزشک مراجعه کنید
- کهیر
- ورم صورت، لب ها، زبان و گلو
- تنفس دشوار و سخت
اگر مطمئن نیستید که به زینک اکساید حساسیت ندارید اول کمی از کرم را بر روی پوست خود امتحان کنید و اگر واکنشی ندیدید میتوانید از کرم بدون هیچ عوارضی استفاده کنید.
درصدی کلسیم در پانسمان دندان هم وجود دارد و بیشتر باعث میشود تا التهاب محل مورد نظر کاهش یابد و کمی درد را تسکین دهد.
ترکیب اوژنول و پودر زینک اکساید خاصیت کاهش درد را دارد و در پانسمان کاربرد مسکن را دارد
بیشتر بخوانید: حساسیت به مواد پانسمان دندان
زینک سولفات
زینک سولفات یا همان سولفات روی یک ترکیب غیر آلی است، این ماده بی رنگ، بی بو، جامد و بلورین است.
روی هم مانند کلسیم در بدن ما نقش بسیار مهمی دارد و باعث رشد و قد کشیدن ما میشود و رابطه ای مستقیم با استحکام استخوانها دارد.
این ماده به صورت طبیعی رطوبت گیر است و در پانسمان رطوبت محل زخم را کم میکند.
جدا از ترکیبات پانسمان دندان، خمیر پانسمان رنگ ها و انواع مختلفی از نظر قیمت دارد.
خمیر پانسمان به رنگ های صورتی کم رنگ، خاکستری کم رنگ، آبی کم رنگ و سفید در بازار عرضه میشود.
پانسمان ها در بازار تجهیزات پزشکی بنا بر کیفیت و مقاومتی که دارند قیمت گذاری میشوند، شما میتوانید خمیر پانسمان دندان را از تولیدی ها، نمایندگی ها، وارد کننده ها، وبسایت های رسمی پزشکی و فروشگاه های تجهیزات پزشکی تهیه کنید.
بیشتر بخوانید: قلم دندان چیست؟
امیدواریم این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد. همچنین شما می توانید برای مطالعه بیشتر از این سایت استفاده کنید.
آیا انواع مختلف پانسمان دندان از نظر هزینه و کیفیت تفاوت زیادی دارند؟ پزشکم گزینههای مختلفی به من پیشنهاد داده و نمیدانم کدام را انتخاب کنم.
من دندانم را عصبکشی کردهام و پزشک برایم پانسمان گذاشته است. اما نمیدانم این پانسمان موقتی است یا دائمی؟ آیا نیازی به تعویض آن در جلسات بعدی هست؟
من چند روز پیش دندانم رو پانسمان کردم و حالا کمی درد و ناراحتی دارم. آیا این طبیعی هست؟ و آیا پانسمانهای خاصی وجود دارن که کمتر باعث درد و ناراحتی بشن؟ راهکاری برای کاهش این دردها پیشنهاد میکنید؟
سلام و تشکر از مطلب خوبتون. من شنیدم که برخی از پانسمانها ممکنه باعث حساسیت در دهان بشن. آیا این درسته؟ اگر کسی تجربهای در این مورد داره، لطفاً به اشتراک بذاره که چه نوع پانسمانی ممکنه بهتر باشه برای دندانهای حساس.
خیلی مقاله کاربردی و جالبی بود! من دندانپزشکم گفت که برای دندانم از پانسمان موقت استفاده کرده تا بعداً ترمیم کامل انجام بشه. سوالم اینه که آیا این نوع پانسمانها نیاز به مراقبت خاصی دارن؟ و اگر پانسمان بیفته باید بلافاصله به دندانپزشک مراجعه کرد؟
من بعد از درمان ریشه نیاز به پانسمان دندان پیدا کردم، ولی نمیدونستم که انواع مختلفی از پانسمانها وجود داره. آیا نوع پانسمان تأثیری در سرعت بهبودی دندان داره؟ کدام نوع برای موارد عفونتی مناسبتر هست؟
انواع مختلف پانسمان های دندانی مورد استفاده در روش های دندانپزشکی چیست و چگونه خواص و کاربرد آنها بر اساس نیازهای خاص بیمار متفاوت است؟
پانسمان دندان به صورت دائمی در دهان میمونه و مشکلی درش وجود نداره؟