طول عمر دندان عصب کشی شده

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

دندانت
1 مهر 1402 / 9 دقیقه مطالعه

طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

هنگامی که پالپ دندان عفونی یا ملتهب می‌شود، درمان ریشه و به اصطلاح عصب کشی، این امکان را به شما می‌دهد که بدون کشیدن دندان، کماکان از دندان خود استفاده کنید. هر چند که این دندان به دلیل تخلیه بافت زنده خود (پالپ) که حاوی عصب، رگ‌های خونی و... است، اندامی مرده محسوب می‌شود. با اینحال دندان مرده بعد از عصب کشی همانند سایر دندان‌ها توسط رباط پریودنتال در جای خود محکم است که همین امر باعث ادامه عملکرد آن که همان جویدن است می‌شود. در صورت علاقه می توانید مقاله پانسمان دندان عصب کشی شده را نیز مطالعه نمایید.

به عبارت ساده‌تر اندودنتیست یا دندانپزشک شما با برداشتن پالپ، تمیز و ضدعفونی کردن کانال‌های ریشه و... ظاهر دندان را برای شما حفظ می‌کند. بنابراین دندان شما تا سالیان متمادی و حتی شاید تا آخر عمر در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان حفظ می‌شود. اما گاهی اوقات دندان عصب کشی شده نیاز به درمان مجدد دارد. در این مطلب در زمینه عمر دندان عصب کشی شده مفصل صحبت خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: آموزش چیدن ست دندانپزشکی

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

طبق تحقیقات جدید موسسه Regenstrief و دانشکده دندانپزشکی ایندیانا در امریکا، دندان‌ها به طور متوسط حدود 11 سال پس از انجام عصب کشی دوام دارند. این تحقیق از جمله اولین تحقیقاتی است که سوابق مربوط به مطب‌های دندانپزشکی را تجزیه و تحلیل کرده است. همان‌طور که پیش از این اشاره کرده بودیم درمان کانال ریشه و یا به عبارت بهتر عصب کشی دندان، درمانی اساسی برای حفظ ساختار دندان طبیعی افراد بدون نیاز به کشیدن است. با این حال، با گذشت زمان، دندان درمان شده شکننده شده و استحکام خود را از دست می‌دهد. شما میتوانید برای خريد تجهيزات و ابزار اندودانتيكس به سایت دندانت مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: پروب دندانپزشکی حرفه‌ای

عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

عمر دندان عصب کشی شده چند سال است؟

برای انجام تحقیق درباره طول عمر دندان عصب کشی شده در دانشکده ایندیانا و موسسه Regenstrief ، سوابق دندانپزشکی بیش از 46 هزار بیمار مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین زمان بقای دندان پس از عصب کشی و یا به عبارت ساده‌تر عمر مفید دندان عصب کشی شده به صورت تقریبا 11 سال است. با این حال، عوامل متعددی می‌توانند بر این میزان تاثیر بگذارند.

بیشتر بخوانید: آمالکپ چیست؟

عمر دندان عصب کشی شده چند سال است؟
  • در صورتی که دندان بعد از عصب کشی تنها نیاز به پر کردن داشته باشد طول عمری برابر با 20 سال خواهد داشت.

عمر دندان عصب کشی شده

همان‌طور که پیش از این اشاره کردیم. درمان کانال ریشه دندان و یا همان عصب کشی روشی است که برای درمان دندان‌هایی که پالپشان عفونت کرده، انجام می‌شود. با این حال، پس از انجام درمان ریشه و عصب کشی، ممکن است بیماران نگران عمر دندان عصب کشی شده خود باشند. بسیاری از بیماران معمولا سوال می‌پرسند که آیا دندان عصب کشی شده ممکن است بعدها مجددا دچار پوسیدگی شود؟ پاسخ مثبت است. چرا که حتی انجام عصب کشی و ترمیم تضمین کننده عدم پوسیدگی دندان در آینده نخواهد بود.

آنگل پوش باتن کلاس +A مدل دنتونیک

۳,۵۱۷,۸۰۰

دستگاه ایرپالیش مخزن دار دو کاره

۹۰,۴۵۵,۰۰۰

موتور اندو

۲۷,۱۹۳,۷۵۰

در مورد عمر دندان عصب کشی شده لازم است به موقعیت قرارگیری دندان‌ها نیز توجه شود. بر همین اساس دندان‌های جلویی به دلیل دارا بودن تنها یک ریشه مراقبت کمتری نیاز دارند و از آنجایی که تنها برای گاز گرفتن و یا بریدن مواد غذایی کاربرد دارند نسبت به دندان‌های انتهایی یا مولر که وظیفه له کردن و جویدن را برعهده دارند کمتر در معرض خرابی کانال ریشه و عفونت پالپ قرار می‌گیرند. همچنین از لحاظ درمانی، دندان‌های مولر به دلیل دارا بودن 3 یا 4 ریشه درمان پیچیده‌تر و مراقبت بیشتری نیاز دارند. در واقع به دلیل آنکه این دندان‌ها در حین غذا خوردن به دلیل کارکرد خود برای له کردن و ساییدن مواد غذایی نیروی بیشتری را تحمل می‌کنند، بیشتر در معرض مشکلات ناشی از شکستگی و یا آسیب دیدگی ترمیم و روکش قرار می‌گیرند.

مطالعه بیشتر: درد دندان بعد از عصب کشی

عمر دندان عصب کشی شده با روکش

همان‌طور که در قسمت‌های پیشین مطلب اشاره کردیم بر اساس تحقیقات موسسه Regenstrief و دانشکده دندانپزشکی ایندیانا در صورتی که دندان بعد از عصب کشی و درمان ریشه، ترمیم و سپس روکش شود، به صورت متوسط 11 سال عمر خواهد کرد.

عمر دندان عصب کشی شده بدون روکش

در مورد طول عمر مفید دندان عصب کشی شده با روکش صحبت کردیم و اکنون می‌خواهیم طول عمر دندان عصب کشی شده بدون روکش را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: ایدز در دندانپزشکی

دندان‌هایی که ساختار آن‌ها به حدی تخریب نشده که احتیاج به روکش داشته باشند و معمولا بعد از عصب کشی ترمیم می‌شوند در حدود 20 سال عمر می‌کنند.

چه زمان به عصب کشی دندان نیاز داریم؟ آنرا به نقل از کلینیک ایده آل بخوانید:

همانطور که در بالا گفتیم، عصب کشی هنگامی انجام می‌شود که قسمت داخلی یک دندان که به آن پالپ نیز گفته می‌شود آسیب ببیند و یا دچار التهاب و عفونت شود. حتی اگر پالپ یا مغز دندان از بین رفته باشد و یا در اصطلاح مرده باشد، بخش بالایی دندان یا همان تاج می‌تواند کماکان دست نخورده باقی بماند. از بین بردن پالپ دندان آسیب دیده یا آلوده، بهترین روش برای حفظ ساختار دندان‌ها است.

طول عمر دندان عصب کشی شده به نقل از وب سایت glenlakedentalcare:

درمان ریشه چقدر طول می کشد؟
هنگامی که دندان پوسیده شد یا به ریشه آسیب رسید، برخی از روش های درمانی وجود دارد که دندانپزشک ممکن است برای اصلاح آسیب انجام دهد. یکی از آنها درمان ریشه است. این یک درمان جراحی باز است که در آن قسمت های آسیب دیده پالپ برداشته شده و با پر کردن جایگزین می شود.

در طول سال‌ها، کانال ریشه با رپ بدی مواجه شده است و بسیاری از افراد این روش را با دندان ضعیف مرتبط می‌دانند. این موضوع باعث شده است که بسیاری از افراد به این فکر کنند که یک دندان بعد از عمل ریشه چقدر می تواند دوام بیاورد.

دندانپزشکان بر این باورند که یک دندان حداقل ده سال پس از درمان ریشه دوام می آورد. با این حال، چنین طول عمری تنها با تلاش بیمار برای افزایش طول عمر ممکن می شود. از سوی دیگر، دندانپزشک می تواند با قرار دادن روکش دندان پس از درمان چند سال به طول عمر دندان اضافه کند. روکش به عنوان یک پوسته محافظ عمل می کند و دندان را از ذرات غذا و عناصر آب و هوایی که ممکن است حساسیت آن را افزایش دهند، ایمن نگه می دارد.

برای افزایش طول عمر دندان ریشه چه کاری می توانید انجام دهید؟
هیچ روش درمانی پزشکی با ضمانت 100 درصدی وجود ندارد و شامل کانال ریشه نیز می شود. با این حال، مواردی وجود دارد که بیمار می تواند برای افزایش طول عمر دندان انجام دهد، مانند رعایت بهداشت مناسب.

مراجعه به معاینات منظم به تشخیص هر گونه شکستگی احتمالی یا نیاز به درمان بیشتر کمک می کند. پرهیز از خوردن نوشیدنی ها و مواد غذایی خیلی گرم یا خیلی سرد نیز می تواند طول عمر آن را افزایش دهد و از حساسیت دندان جلوگیری کند.

علاوه بر این، از ساییدن بیشتر دندان‌ها خودداری کنید، زیرا ممکن است فشار زیادی به روکش دندان وارد کند و منجر به شکستگی دندان شود که طول عمر آن را کاهش می‌دهد. اگرچه برخی از مردم بر این باورند که باید از جویدن با استفاده از دندان خودداری کنید، اما هرگز ثابت نشده است که این دلیل در پس خرابی دندان است، تا زمانی که قبل از خوردن مدت زمان معقولی صبر کنید.

چه چیزی بر طول عمر دندان بعد از روت کانال تأثیر می گذارد؟
علاوه بر انجام اقدامات احتیاطی ایمنی و بهداشتی برای زنده نگه داشتن دندان شما برای مدت طولانی، برخی از شرایط تعیین می کنند که دندان مذکور چه مدت می تواند دوام بیاورد، که عبارتند از:

مکان دندان
دندان های جلویی فقط یک کانال ریشه دارند که درمان آن ها را آسان می کند. آنها همچنین ماندگاری بیشتری دارند زیرا در معرض فشار زیاد و نیروی گاز گرفتن قرار نمی گیرند. با این حال، دندان های عقب دارای دو یا سه کانال ریشه هستند که در طول عمل نیاز به کار بیشتری دارند. طول عمر آنها نیز به طور قابل توجهی کاهش می یابد، زیرا آنها در معرض فشار و نیروی گاز گرفتن بیش از حد هستند.

سن بیمار
سن ما همیشه بر بدن ما تأثیر می گذارد و این شامل ماهیت دندان های ما نیز می شود. آنها ضعیف تر و کمتر قابل اعتماد می شوند. اگرچه روکش دندان به ایجاد ثبات و حمایت بیشتر از دندان کمک می کند، اما ممکن است در طول سال ها چندان موثر نباشد.

وسعت درمان
انسان ها مستعد خطا هستند و مواقعی وجود دارد که دندانپزشک ممکن است چیزی را در طول عمل ریشه از دست بدهد. حذف نکردن تمام قطعات پالپ عفونی رایج نیست، اما اتفاق می افتد، به این معنی که آثار عفونت در داخل دندان باقی می ماند. اگرچه ممکن است در ابتدا چیزی احساس نکنید، اما با گذشت زمان، وضعیت بدتر می شود و این روش باید تکرار شود.

کلام آخر

درمان‌های کانال ریشه دندان (عصب) در بیش از 95 درصد مواقع موفق هستند و می‌توانند تا آخر عمر باقی بمانند. مهمترین کاری که باید برای ماندگاری هرچه بیشتر و افزایش طول عمر دندان عصب کشی شده انجام دهید ترمیم دندان (پر کردن و یا روکش گذاشتن است.

علاوه بر موارد بالا توجه داشته باشید که حتی دندان عصب کشی شده هم می‌تواند مجددا دپار پوسیدگی شود و رعایت بهداشت دهان و دندان نقش موثری در جلوگیری از این مشکل دارد.

از آنجایی که دندان عصب کشی شده فاقد عصب است، در صورت ایجاد پوسیدگی دردی را احساس نخواهید کرد. بنابراین لازم است هر از چندگاهی با مراجعه به مراکز دندانپزشکی، انداختن عکس‌های رادیوگرافی و بررسی توسط دندانپزشک مجرب، از سلامت دندان‌های عصب کشی شده خود اطمینان خاطر پیدا کنید. امیدوارم از این مقاله از دندانت، شرکت فروش تجهیزات دندانپزشکی، لذت برده باشید.

منابع:

  1. https://www.regenstrief.org/article/study-analyzing-tooth-survival-after-root-canal/
5 / 0
امتیاز مقاله
امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟

0 / 5. 0

دیدگاه کاربران ثبت نظر جدید
  • پیمان نجفی 23 مرداد 1403

    ممنون از مطالب مفیدتون. سوالم اینه که آیا تفاوتی بین طول عمر دندان عصب‌کشی شده با مواد پرکننده مختلف وجود داره؟ مثلاً اگه از مواد با کیفیت‌تر استفاده بشه، دندون عصب‌کشی شده دوام بیشتری خواهد داشت؟ اگه کسی اطلاعاتی در این مورد داره، لطفاً به اشتراک بذاره.

  • elena.azari@gmail.com 23 مرداد 1403

    سلام. مقاله خیلی خوبی بود. من همیشه شنیدم که دندان عصب‌کشی شده دوامش کمتر از دندان‌های عادیه. آیا این درسته؟ و اینکه چطور می‌تونیم مطمئن بشیم که بعد از عصب‌کشی دندانمون تا مدت‌ها سالم می‌مونه؟ آیا روکش کردن دندان بعد از عصب‌کشی الزامی هست؟

  • یاسر 23 مرداد 1403

    خیلی ممنون از اطلاعات کاملتون. من چند سال پیش دندونم رو عصب‌کشی کردم و الان بعضی وقتا حس می‌کنم که دندونم حساس شده. آیا این مسئله طبیعی هست؟ و اینکه آیا امکان داره بعد از چند سال نیاز به ترمیم مجدد داشته باشه؟ خوشحال میشم کسی تجربه مشابهی رو به اشتراک بذاره.

  • نسیم 23 مرداد 1403

    سوالی که برام پیش اومده اینه که آیا بعد از عصب‌کشی، دندون ضعیف‌تر میشه و بیشتر در معرض شکستگی قرار می‌گیره؟ اگر بله، چیکار می‌تونیم بکنیم که طول عمر دندون بیشتر بشه؟

  • سوسن حسینی 28 خرداد 1403

    چه عواملی بر طول عمر دندان عصب کشی شده تأثیر می گذارد و چگونه مراقبت و نگهداری صحیح از دندان می تواند طول عمر آن را افزایش دهد؟

  • علی وفایی 29 اردیبهشت 1403

    وقت بخیر
    اگر دندان عصب کشی شده باشه و هنوز هم درد وجود داشته باشه ممکنه نیاز به عصب کشی مجدد باشه ؟