معرفی انواع آمپول های بی حسی دندانپزشکی

انواع آمپول بی حسی دندانپزشکی

دندانت
12 بهمن 1401 / 8 دقیقه مطالعه

انواع آمپول بی حسی دندانپزشکی

آخرین باری که به مطب دندانپزشکی مراجعه کردید، به یاد دارید؟ آیا شما نیز نسبت به تزریق آمپول بی حسی دندان فوبیا دارید؟ بدن شما در صورت تزریق بی حس کننده دندان چه علائمی از خود نشان می‌دهد؟

اکثر افرادی که قصد مراجعه به دندانپزشکی را دارند با سؤالات عنوان‌شده درگیر هستند. باید بگوییم که در مواقع این سؤالات از ترس و نگرانی نشئت گرفته و مشکلی جدی محسوب نمی‌شوند. یکی از دلایلی که دندانپزشکان به بررسی قیمت و خرید ژل بی حس دندانپزشکی رو میاورند نیز همین استرس و ترس بیماران است. اگر نسبت به انواع آمپول بی حس کننده دندان و ویژگی‌های آنها آشنایی و آگاهی داشته باشید، منجر به کاهش اضطراب و ترس شما می‌شود. ما در ادامه این مطلب به معرفی انواع آمپول بی حسی دندانپزشکی می‌پردازیم، همراه ما باشید.

عکس دندانپزشکی که در حال تزریق بی حس کننده دندان است

نام آمپول بی حسی دندان

تنوع آمپول بی حسی دندان پزشکی بسیار بالا بوده و متخصصان دندانپزشکی با توجه به سوابق بیماری در مراجعه‌کنندگان خود از انواع آمپول بی حسی دندان استفاده می‌کنند. شایع‌ترین نام آمپول بی حسی دندان لیدوکائین است که همۀ شما بارها دربارۀ آن شنیده‌اید. به جرأت می‌توان گفت که اکثر مراکز درمانی و دندانپزشکی برای بی حسی بیمار از تزریق لیدوکائین استفاده می‎کنند. از دیگر اسامی آمپول بی حس کننده دندان می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: دندان مصنوعی ثابت چیست

عکس یک سرنگ
  • آرتیکائین؛
  • پریلوکائین؛
  • میپواکائین؛
  • و بوپیواکائین.

البته لازم به ذکر است که دندانپزشکان قبل از تزریق آمپول بی حسی دندان به لثه بیمار سؤالات مهمی از او دربارۀ بیماری‌هایی که دارند می‌پرسند؛ زیرا به صورت کلی داروهای بی حسی دندان به دو گروه زیر تقسیم‎بندی می‌شوند.

  • داروی بی حسی دارای لیدوکائین و آدرنالین: برای افرادی که سابقه بیماری قلبی ندارد از ترکیب این نوع آمپول بی حسی دندان استفاده می‌شود و ممکن است ضربان قلب شخص افزایش یابد.
  • داروی بی حسی فاقد آدرنالین: برای افرادی که بیماری و ناراحتی قلبی دارند باید از این نوع آمپول بی حسی دندان برای تزریق استفاده کرد.

ژل محافظ لثه تک عددی

۱,۰۰۰,۰۰۰

گلاس آینومر لوتینگ کوچک

۱,۱۰۰,۰۰۰

آمالکپ سینالوکس 3 واحدی 150 عددی

۸,۳۱۷,۰۵۹

بیشتر بخوانید: نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان

آمپول سر کننده دندان چه عوارض جانبی دارد؟

در اکثر مواقع آمپول بی حسی دندانپزشکی هیچ‌گونه عوارضی ندارد؛ ولی در مواقع نادر نیز ممکن است برای افراد با شرایط خاص، عوارض جانبی به همراه داشته باشد. مواردی که در ادامه برای شما شرح می‌دهیم از جمله رایج‌ترین عوارض جانبی آمپول سر کننده دندان محسوب می‌شوند. شما می توانید برای مطالعه بیشتر مقاله نحوه تزریق بی حسی دندان را مطالعه نمایید.

عکس خانمی که در حال زدن آمپول سر کننده است

بروز حساسیت‌های موضعی

اصلی و اساسی‌ترین ماده موجود در آمپول‌های سر کننده دندان، لیدوکائین است که ممکن است منجر به بروز حساسیت‌های موضعی زیر شود:

  • افزایش فشار خون و اُفت آن؛
  • بروز مشکلات پوستی مشابه کهیر؛
  • احساس سرگیجه شدید؛
  • داشتن سردرد و بی‌حسی در برخی از نواحی بدن؛
  • حالت تهوع؛
  • ایجاد اختلالات بینایی؛
  • ایجاد اختلال در بلع؛
  • بی‌حالی و خستگی؛
  • سوزش و خشکی دهان و گلو؛
  • ایجاد مشکلات تنفسی و سایر موارد دیگر.

لازم به ذکر است که عوارض نامبرده به‌صورت متداول نبوده و ممکن است در مواقع بسیار نادر افراد با آنها مواجه شوند. از طرفی عوارض عنوان‌شده کاملاً گذرا و موقت هستند؛ ولی توصیه می‌کنیم در صورت مشاهده این عوارض سریعاً با دندانپزشک خود مشورت کنید. همچنین برای خرید ابزار و مواد پروتز میتوانید روی این لینک کلیک کنید.

به نقل از سایت ایمپلنت بار می توان گفت:

آمپول های بی حسی دندان بر اساس نوع و محل تزریق به دسته های مختلفی تقسیم می شوند:

  • تزریق پری آپیکال: این نوع تزریق در نوک ریشه دندان انجام می شود و برای بی حس کردن کامل یک دندان خاص کاربرد دارد.
  • تزریق فسفراتیک: این تزریق در بین ریشه های دو یا سه دندان در فک بالا یا پایین انجام می شود و برای بی حس کردن چند دندان به طور همزمان استفاده می شود.
  • تزریق بلوک عصب: این نوع تزریق عصب اصلی که حس یک ناحیه خاص از دهان را تامین می کند، بی حس می کند.
  • تزریق داخل لثه ای: این تزریق در لثه مجاور دندان انجام می شود و برای بی حس کردن سطح کوچکی از بافت استفاده می شود.

لکنت زبان

برخی از افراد پس از مراجعه به دندانپزشکی برای عصب کشی و سایر موارد درمانی به دلیل مصر آمپول سر کننده دندان، دچار لکنت زبان می‌شوند. اگر این اتفاق برای شما نیز افتاد نگران نباشید؛ زیرا پس از از بین رفتن اثر بی حسی دندان به راحتی قادر به تکلم خواهید بود.

بیشتر بخوانید: کلمپ در دندانپزشکی چیست؟

بروز عفونت لثه

همواره توصیه می‌کنیم برای درمان دندان‌های خود به مراکز و کلینیک‌های دندانپزشکی شناخته‌شده و معتبر مراجعه کنید تا از بابت استریل بودن تجهیزات پزشکی اطمینان خاطر داشته باشید. اگر سوزن آمپول بی حس کننده دندان، استریل نشود ممکن است به دلیل وجود میکروب و باکتری طی 24 ساعت آتی منجر به بروز عفونت در لثه‌های بیمار شود. این قبیل از عوارض معمولاً به همراه تب خفیف، خونریزی و درد مشاهده می‌شود.

ببشتر بخوانید : اسم ژل بی حسی

داشتن تپش قلب

جالب است بدانید که تزریق آمپول بی حسی دندان در افراد به مدت چند دقیقه منجر به افزایش تپش قلب بیمار می‌شود. لازم به ذکر است که برخی از افراد فوبیای دندانپزشکی داشته و با حضور در کلینیک دندانپزشکی دچار تپش قلب می‌شوند، حتی قبل از اینکه تزریق آمپول بی حسی دندان انجام شود.

ناتوانی در پلک زدن

از دیگر عوارض تزریق آمپول بی حس کننده دندان که در برخی از افراد مشاهده می‌شود، می‌توان به عدم توانایی در پلک زدن اشاره کرد. اثر آمپول سر کننده به نواحی نزدیک تزریق، من جمله پلک بیشتر است و ممکن است تا از بین رفتن اثر بی حسی شخص قادر به بستن چشم خود و پلک زدن نباشد.

بنزوکائین (بی حس کننده قوی پوست) را به نقل از دکترتو بشناسید:

بنزوکائین یک ترکیب بی‌حس‌کننده موضعی است که از آن برای تسکین درد و خارش ناشی از سوختگی‌های جزئی، نیش حشرات، بریدگی‌های جزئی، خراش‌ها و اثر سوزش ناشی از برخی سم‌های گیاهی استفاده می‌شود. علاوه بر این ترکیب می‌تواند برای تسکین گلو درد طولانی مدت، دردهای دهانی و آفت‌های دهانی نیز مورداستفاده قرار بگیرد.

گاز گرفتن لب

جالب است بدانید که شایع‌ترین عوارض آمپول سر کننده دندان گاز گرفتن لب‌ها و بخشی از فضای داخلی هان است. گاهی شدت گاز گرفتن به قدری است که لب‌های بیمار دچار خونریزی می‌شود. در اکثر مواقع این مشکل برای کودکان رخ می‌دهد زیرا قادر به کنترل خود نبوده و از سر کنجکاوی شروع به گاز گرفتن لب‌های خود می‌کنند.

آشکارساز پوسیدگی دندان

۲۶۰,۰۰۰

آشکارساز پوسیدگی دندان 3 میل

۲۷۵,۰۰۰

نشانگر پوسیدگی تک عددی

۵۲۵,۰۰۰

بیشتر بخوانید: ژل بی حسی دندان چیست؟

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مطلب برای شما عزیزان دربارۀ انواع آمپول بی حسی و سر کننده دندان گفتیم. اگر جزء آن دسته از افراد هستید که نسبت به تزریق آمپول بی حسی دندان ترس شدیدی دارید، بهتر است هرچه سریع‌تر و قبل از اینکه مشکل دندان‌های شما حاد شوند به جراح دندانپزشک مراجعه کرده و برای درمان اقدام کنید.

آخرین باری که دندانپزشک برای شما از آمپول بی حسی استفاده کرد نام آمپول چه بود و تا چه مدت اثر آن باقی ماند؟ حتماً در قالب نظرات پاسخ پرسش عنوان‌شده را بدهید تا ببینیم افراد نسبت به چه نوع بی حسی دندانی حساسیت و واکنش کمتری دارند. همچنین شما می توانید برای دیدن محصولات دندانپزشکی و تجهیزات دندانپزشکی از سایت دندانت بازدید کنید.

5 / 3.6
امتیاز مقاله
امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟

3.6 / 5. 8

دیدگاه کاربران ثبت نظر جدید