چگونه بی حسی دندان را از بین ببریم؟
بی حسی دندان و بافتهای اطراف آن بعد از انجام دادن درمانهای دندانی مانند ترمیم، عصب کشی (اندو)، جراحیهای لثه و دندان و ... بسیار رایج است. از عوارض داروهای بی حس کننده میتوان به حالت بی حسی و سنگینی و در موارد حادتر احساس گزگز یا مور مور شدن فک و صورت اشاره کرد.
همانطور که گفته شد این حس ناخوشایند تنها به دندان و لثه محدود نشده و میتواند بخشی از بافت لب و حتی عضلات صورت را نیز درگیر کند. این بیحسی خود میتواند تکلم و بلع را تحت تاثیر قرار داده و حتی سبب شود که ناخودآگاه لب خودتان را بدون آنکه متوجه شوید گاز بگیرید و به خود آسیب وارد کنید. یکی از روش های بی حسی دندان استفاده و خرید ژل بی حسی دندانپزشکی است.
هر چند که این بی حسی با گذشت چند ساعت از بین میرود اما با در نظر داشتن موارد بالا بدیهی است که هر بیمار و یا مراجع دندانپزشکی به فکر خلاص شدن هر چه سریعتر از این احساس ناخوشایند باشد. در ادامه به بررسی بهترین راهکارها برای برطرف کردن بی حسی دندان پرداختهایم؛ از شما دعوت میکنیم تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.
از بین بردن سریع بی حسی دندان
معمولا بیحسی دندان به صورت خود به خود (بسته به دوز ماده بی حسی تزریق شده) بعد از چند ساعت از بین میرود اما اگر بی حسی دندان و بافتهای صورت برای شما ناخوشایند است و برای از بین بردن بی حسی عجله دارید پیشنهاد میکنیم با دندانپزشک خود در مورد تزریق داروهای از بین برنده بیحسی مشورت کنید.
یکی از این داروهای تزریقی، داروی اوراوِرس (OraVerse) است که میتواند بی حسی دندان و بافتهای اطراف آن را در سریعترین زمان ممکن از بین ببرد. رفع حالت بیحسی با کمک این دارو و داروهای مشابه در حدود یک ساعت طول میکشد در صورتی که فرآیند طبیعی رفع شدن بی حسی (بسته به نوع درمان دندانپزشکی و مقدار ماده بی حسی تزریق شده) از 2 ساعت تا 5 ساعت زمان میبرد.
در واقع مکانیسم عمل این دارو با افزایش جریان خون در بافت بی حس شده است؛ به این صورت که با افزایش جریان و گردش خون در بافتهای بی حس، به تدریج بی حسی برطرف میشود.
مانند هر دارویی در پزشکی ممکن است دارویِ ضدِ بی حسیِ اوراورس نیز عوارض مصرف خاص خودش را داشته باشد که در زیر به صورت کوتاه به عوارض این دارو میپردازیم.
- عوارض داروی اوراورس (OraVerse)
هر چند که عوارض خاصی برای این دارو و داروهای مشابه ذکر نشده است اما اگر بعد از تزریق دارو، تپش قلب و اختلال در تنفس را تجربه کردید حتما به پزشک مراجعه کنید. همچنین استفاده از این دارو برای کودکان زیر سه سال توصیه و تجویز نمیشود.
به نقل از سایت بنائیان می توان گفت:
پس از بی حسی دندان، مراقبتهای خاصی را میتوانید انجام دهید تا بهبود سریعتر و بهتری حاصل شود و احساس ناراحتی کمتری داشته باشید. در ادامه، نکات مراقبتی بعد از بی حسی دندان را بررسی میکنیم:
- نخوردن مواد غذایی نرم
از خوردن غذاهای نرم و خنک پس از بی حسی دندان خودداری کنید.
انجام این کار میتواند از احتمال ایجاد فشار یا درد بیشتر در ناحیه بی حس شده جلوگیری کند. - اجتناب از مواد داغ
از مصرف نوشیدنیها و غذاهای داغ در ساعات بعد از بی حسی دندان خودداری کنید.
حتی بعد از بازگشت حس دندان، مواد داغ و گرم ممکن است ناحیه را تحریک کنند. - استراحت و آرامش
بعد از بی حسی دندان، به خود استراحت کافی بدهید.
فعالیتهای سنگین را اجتناب کنید تا به جای خونریزی یا درد، فرآیند بهبودی به خوبی انجام شود. - مصرف داروهای توصیه شده
اگر دندانپزشک شما دارو یا ضد التهابی توصیه کرده است، به دقت دستورات را دنبال کنید.
مصرف داروهای تسکیندهنده میتواند به کاهش درد و تورم کمک کند.
بیشتر بخوانید: نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان
چگونه عوارض بی حسی را از بین ببریم؟
یکی از شایع ترین عوارض بی حسی دندان به خصوص در کودکان گاز گرفتن لب و زبان به صورت تصادفی و اتفاقی است. از عوارض شدیدتر این موضوع نیز میتوان به بی حس شدن اعصاب فیشال صورت اشاره کرد که باعث اختلال در عمکرد اعصاب پلک بیمار میشود که گاه مشاهده شده بیمار تا چند ساعت قادر به پلک زدن یا بستن چشم خود در مدت چند ساعت نخواهد بود. این احساسات ناخوشایند تا زمانی که اثر ماده بی حسی در بدن وجود داشته باشد ادامه خواهد داشت.
مطالعه بیشتر: معرفی انواع آمپول بی حسی دندان
پیشتر به نقش داروهای تزریقی از بین برنده بی حسی نظیر اوراورس اشاره کردیم. این قبیل داروها برای از بین رفتن بی حسی دندان و دهان برای افرادی که نمیتوانند تجربه ناخوشایند عوارض بی حسی را برای مدت زمان طولانی تحمل کنند توصیه میشود.
همچنین میتوانید در صورت لزوم از درمانهای خانگی برای از بین بردن عوارض بی حسی دندان استفاده کنید. درمانهایی نظیر استفاده از کمپرس آب گرم، ماساژ دادن، تحرک داشتن، نوشیدن آب و ... که در ادامه به صورت مفصل درباره هر کدام از این روشهای خانگی صحبت کردهایم.
از بین بردن بی حسی لب بعد از دندانپزشکی
به طور کلی احساس بی حسی در لبها و فک و صورت بعد از اتمام درمانهای دندانی از 2 ساعت تا 5 ساعت به طول میانجامد. اما اگر برای از بین بردن بی حسی لب بعد از دندانپزشکی عجله دارید همانطور که پیشتر گفتیم از دنداپزشک خود درباره لزوم تزریق داروی ضد بیحسی اوراورس (Oraverse) سوال کرده و یک یا چند مورد از روشهای خانگی را (که در ادامه به آن پرداختهایم) با رعایت تمامی نکات و از همه مهمتر مشورت گرفتن با دندانپزشک خود به کار ببرید. اگر به خرید تجهیزات ترمیمی و زیبایی نیاز دارید با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: عوارض ژل بی حسی دندان
چگونه بی حسی دندان را از بین ببریم درمان خانگی
در زیر 5 روش از متداولترین روشهای خانگی برای از بین بردن بی حسی دندان را شرح دادهایم:
- ماساژ دادن
ماساژ لبها، فک یا بافت بی حس شده میتواند جریان خون را تحریک کند که افزایش جریان خون باعث از بین رفتن بی حسی میشود. توجه داشته باشید که ماساژ صورت به چند دلیل باید به آرامی انجام شود:
- ممکن است در وهله اول حس ناخوشایندی در بافت بیحس شده داشته باشید مثلا احساس گزگز، سنگینی صورت و ... توصیه میشود قبل از شروع ماساژ، ناحیه بی حس شده را از نظر وجود درد یا تورم بررسی کنید. اگر احساس درد دارید یعنی بیحسی در حال کمتر شدن است و اگر کمی صبر کنید بیحسی برطرف میشود.
- اما اگر تورمی را احساس میکنید باید توجه داشته باشید اعمال فشار و ماساژ روی نواحی بی حس ممکن است باعث افزایش التهاب و درد و ... هنگام از بین رفتن بیحسی شود.
توصیهها:
از لمس و ماساژ مستقیم محل تزریق ماده بیحسی یا ناحیه درمان خودداری کنید. پیشنهاد میشود نواحی اطرافِ دندانِ درمان شده و قسمت بی حس شده بافت صورت و فک را ماساژ دهید.
همچنین هیچگاه داخل دهان را ماساژ ندهید. ماساژ دادن تنها باید از خارج از دهان صورت بگیرد.
2. تحرک داشتن
علاوه بر ماساژ دادن، فعالیت بدنی نیز میتواند باعث افزایش جریان خون در بدن و در نهایت دندان و بافت دهانی بیحس شود و علائم بی حسی را کاهش دهد.
بسته به نوع درمان دندانپزشکی انجام شده، فعالیت بدنی میتواند گستره وسیعی از یک ورزش هوازی مانند پیاده روی تا انجام امور روزمره را شامل شود.
بیشتر بخوانید: علت پوسیدگی دندان
توصیهها:
حتما از دندانپزشک خود درمورد لزوم داشتن فعالیت بدنی سوال کنید چرا که انجام برخی از ورزشهای سنگین ممکن است خطرناک باشد. اما بهطورکلی فعالیتهای بدنی در حد ورزشهای هوازی مانند پیادهروی و انجام تمرینات و حرکات کششی که باعث افزایش جریان خون در کل بدن میشود؛ کمک کننده است.
- استفاده از کمپرس آب گرم
نکته مهم در مورد بیحسی دندان، سرد شدن بافتها و قسمتهای بیحس شده به علت کم شدن جریان خون است. از همین رو قرار دادن کمپرس آب گرم روی قسمت بیحس شده باعث افزایش گردش خون در این نواحی و در نهایت کاهش احساس بیحسی میشود.
بسته به شدت بیحس بودن، مدتزمانهای متفاوتی برای استفاده از کمپرس آب گرم پیشنهاد میشود اما به طور معمول مدت زمان 20 دقیقه پیشنهاد میشود.
بیشتر بخوانید: فورسپس دندانپزشکی چیست و کاربردهای آن
توصیهها
قبل از استفاده از کمپرس آب گرم، میزان تورم را با دستکشیدن روی ناحیه متورم بسنجید. اگر تورم معمولی بود از کمپرس آب گرم استفاده کنید و در غیر اینصورت در این زمینه با دندانپزشک خود مشورت کنید. در واقع قاعده کلی در استفاده از کمپرس آب گرم به صورت زیر است :
در درمانهای ساده و جزئیتر مانند ترمیم از ماده بیحسی کمتری نسبت به درمانهای تهاجمی مانند جراحی دندان عقل و یا ایمپلنت استفاده میشود بنابراین استفاده از کمپرس آب گرم در درمانهای جزئی مانند ترمیم توصیه میشود.
در درمانهای تهاجمی مانند جراحیها، ایمپلنت و ... لثه و بافتهای اطراف آن تورم زیادی دارند و استفاده از هر نوع کمپرس (چه کمپرس گرم و چه کمپرس سرد) برای کاهش تورم و بیحسی به نظر پزشک بستگی دارد. استفاده از کمپرس سرد (یخ) و یا کمپرس آب گرم با توجه به نظر پزشک میتواند باعث کنترل التهاب و در نهایت بهبودی شود.
- نوشیدن آب
به طور کلی پس از انجام هر فرآیند دندانپزشکی از شما خواسته میشود که تا چند ساعت از خوردن مواد غذایی خودداری کنید. علت آن است که به دلیل بی حسی ممکن است بافت دهانی و یا زبان خود را به صورت کاملا تصادفی در هنگام غذا خوردن گاز بگیرید و ناخواسته به خودتان صدمه بزنید.
از طرفی این مدت زمان کاملا به نوع درمان دندانپزشکی و نظر دندانپزشک شما بستگی دارد. با اینحال نوشیدن آب حتی بلافاصله بعد از انجام هر نوع درمان دندان منعی نداشته و علاوه بر آن با شستشوی ماده بیهوشی میتواند به کمکردن اثر این ماده کمک کند.
توصیهها:
توصیه میشود از نوشیدن مایعات گرم و داغ مانند چای و قهوه (به دلیل شدت بخشیدن به تورم) اجتناب کنید؛ همچنین سعی کنید در چند ساعت اول بعد از درمان، نوشیدنی بدون قند بنوشید.
- قورت دادن آب دهان یا مکیدن آبنبات، یخ و ...
اگر به دنبال راهی کمهزینه برای رفع احساس ناخوشایند بیحسی بعد از دندانپزشکی هستید ما مکیدن آبنبات یا یک تکه یخ و یا حتی قورت دادن آب دهان به طور پی در پی را پیشنهاد میدهیم. این دو روش با تحریک حرکت ماهیچههای صورت باعث افزایش گردش خون در حفره دهان و کاهش بیحسی میشوند.
بیشتر بخوانید: پانسمان دندان عصب کشی شده
تجهیزات عمومی پزشکی را به نقل از اکسیران بشناسید:
تجهیزات پزشکی عمومی به آن دسته از تجهیزاتی گفته میشود که میتوانید در تمامی مراکز درمانی و بیمارستانی مشاهده کنید. این وسائل جزء نخستین دستگاههای پزشکی هستند که در مراجعه به مراکز درمانی مورد استفاده قرار میگیرند. مهمترین تجهیزات عمومی پزشکی به این ترتیب هستند:
الکل
برانکارد
پاراوان
پنبه
تخت ویژۀ معاینه
دستگاه اتوکلاو
پیشنهادات
هر چند که موارد ذکر شده باعث کم شدن و در نهایت از بین رفتن بیحسی میشوند اما با این حال، مکیدن نی یا آب نبات به خصوص بعد از جراحیها و سایر فعالیتهای تهاجمیِ دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، میتوان عوارضی را در پی داشته باشد. در واقع ساکشنی که با مکیدن آب نبات و یخ و ... ایجاد میشود میتواند گاه موجب افزایش خونریزی میشود. پس لازم است که در این رابطه نیز با دندانپزشک خود مشورت کنید. همچنین شما می توانید برای اطلاع بیشتر از انواع بی حسی دندانپزشکی مقاله لینک شده را مطالعه نمایید.
نتیجهگیری
در نهایت توصیه میشود که از هیچ روش خانگی یا کلینیکی برای کاهش بی حسی دندان و لب و ... استفاده نکنید چرا که بافتهای اطراف محل درمان شده هنوز ملتهب هستند و ممکن است در صورت کاهش التهاب و رفع بی حسی، درد شدیدی را احساس کنید. پس اجازه دهید همه چیز فرآیند طبیعی خود را طی کند. در نظر داشته باشید، در صورتی که قصد خرید انواع تجهیزات دندانپزشکی را دارید می توانید از فروشگاه دندانت دیدن نمایید.
سلام دکتر، بیحسی بعد از هر بار دندانپزشکی من رو اذیت میکنه. چیکار کنم زودتر از بین بره؟ شنیدم که بعضی خوراکیها کمک میکنن، درسته؟
بعد از پر کردن دندونم هنوز بیحس مونده و حس میکنم طولانی شده. راهی هست که زودتر بیحسی از بین بره؟ خیلی اذیت میشم و نمیتونم درست غذا بخورم.
tor market links darknet markets 2024 drug markets onion
rybelsus.icu http://rybelsus.tech/# semaglutide
buy semaglutide online
دکتر من یه جوری بی حسی زده که کل بینی و لبم بی حس شده وضع بدی دارم
من رفتم دندون پزشکی برام ۲ تا آمپول بی حسی زد آخر سر هم برام انجام نداد
بعضی از آمپول بی حسیا واقعا نامردن نمیدونم به چی ربط داره به این که کدوم دندون رو بکشی ربط داره یا به اینکه دکتر کجا بزنه آمپول رو ربط داره یا اصلا به برند خود آمپول ربط داره ولی یه سری از بی حسی ها رو که می زنی نصف فکت تا دو سه روز بی حسه کامل و نه می تونی درست حرف بزنی نه درست چیزی بخوری
ببخشید من وقت دندون پزشکی و یه جلسه سمینار که باید توش چند دقیقه ای صحبت کنم افتاده نزدیک هم یعنی به فاصله یه روز حدودا می خواستم ببینم راهی داره که تا سمینار اثر بی حسی دندون رو از بین ببرم که بتونم درست صحبت کنم یا خیر
زمانی که دندان و لثه هنوز سر هستند میشه غذا یا خوراکی خورد یا باید بعد از اثر بی حسی شروع به غذا خوردن کرد ؟
سلام وقت بخیر
پانسمان دندانم باز شده مشکلی برای دندانم پیش نمیاد ؟
I really love your blog.. Very nice colors & theme.
Did you make this site yourself? Please reply back as I’m trying to create my very own website and want to learn where you got this from
or exactly what the theme is named. Thank you!
Also visit my page :: vpn code 2024