عکس از نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان

نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان

دندانت
14 اسفند 1401 / 7 دقیقه مطالعه

نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان

آخرین‌باری که به دندانپزشکی مراجعه کرده و تزریق آمپول بی حسی دندان انجام داده‌اید، به یاد دارید؟ آیا در زمان تزریق احساس درد یا سوزش داشتید؟ سوالات عنوان‌شده جزء ترس و فوبیای برخی از از فراد در مراجعه به کلینیک‌های دندانپزشکی محسوب می‌شوند. اگر شما نیز دچار این قبیل از ترس و استرس‌ها می‌شوید، با مطالعه این مطلب با نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان بیشتر آشنا شده و می‌توانید ترس‌های خود را کنار بگذارید. همچنین اکثر دندانپزشکان به دلیل استرس بیماران اقدام به خرید ژل بی حسی دندانپزشکی می کنند.

آیا تزریق آمپول بی حسی دندان درد دارد؟

اگر تجربه یک بار تزریق آمپول بی حسی دندان را داشته باشید، به خوبی می‌دانید که درد آن بسیار جزئی بوده و کاملاً قابل تحمل است. عوامل متعددی منجر به افزایش درد شده و یکی از این عوامل نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان است. چنانچه دندانپزشک طبق اصول درست و با آرامش برای تزریق اقدام کند، بیمار متوجه درد آن نشده و تزریق برای او حتی کمتر از یک نیشگون ساده درد خواهد داشت همچین می توان این روند را با دستگاه تزریق داروی بی حسی نیز آسان تر کرد. در ادامه برای افرادی که تاکنون تجربه تزریق آمپول بی حسی دندان را نداشته‌اند خواهیم گفت که این روند به چه صورت است.

بیشتر بخوانید: طول عمر دندان عصب کشی شده چقدر است؟

به نقل از سایت قدس دنتال می توان گفت:

وقتی صحبت از روش های دندانپزشکی می شود، از انواع مختلفی از عوامل بی حس کننده دندان برای اطمینان از راحتی بیمار و تسکین درد استفاده می شود. این عوامل بر اساس ماهیت کار دندانپزشکی و نیازهای خاص بیمار با دقت انتخاب می شوند. در اینجا چند نوع رایج از بی حس کننده های دندان آورده شده است:

بی حسی موضعی

بی حسی موضعی رایج‌ترین نوع تزریق بی حس کننده دندان است. با مسدود کردن سیگنال‌های درد در ناحیه خاصی از دهان شما کار می‌کند. دندانپزشکان اغلب بی حسی موضعی را قبل از عمل‌هایی مانند پرکردن، کشیدن یا درمان پوسیدگی انجام می‌دهند و تجربه‌ای بدون درد را برای بیمار تضمین می‌کنند.

بی حسی موضعی روی سطح بافت‌های دهان مانند لثه‌ها یا داخل گونه‌ها اعمال می شود تا قبل از تزریق، ناحیه را بی حس کند. این به کاهش ناراحتی ناشی از وارد کردن سرسوزن کمک می‌کند.

اکسید نیتروژن

اکسید نیتروژن (گاز خنده): اکسید نیتروژن، که اغلب به عنوان گاز خنده نامیده می شود، یک آرام بخش خفیف است که به بیماران کمک می‌کند تا در طول عمل‌های دندانپزشکی آرام شوند. در حالی که بی حسی کامل ایجاد نمی‌کند، به کاهش اضطراب و ناراحتی کمک می‌کند.

بیهوشی عمومی

بیهوشی عمومی: بیهوشی عمومی شکل قوی‌تری از بی حسی است که باعث بیهوشی می شود. این برای جراحی‌های پیچیده یا طولانی دندان اختصاص دارد و در بیمارستان یا محیط جراحی انجام می شود. از سوی دیگر، بیهوشی عمومی برای جراحی‌های دندانپزشکی تهاجمی‌تر یا برای بیمارانی که اضطراب شدید را در حین اعمال دندان‌پزشکی تجربه می‌کنند، استفاده می‌شود. این روش حالت بیهوشی را القا می‌کند و بیمار را کاملاً از این روش بی‌خبر می‌کند. این نوع بیهوشی معمولاً در بیمارستان یا محیط جراحی انجام می شود.

بیشتر بخوانید: درد لثه بعد از عصب کشی دندان

بررسی نحوه تزریق سوزن بی حسی دندانپزشکی

جالب است بدانید که شیوه تزریق آمپول دندانپزشکی امری چندان دشوار و پیچیده نبوده و طی چند مرحله تزریق می‌شود. مراحل این روند به شرح زیر است:

جریان یافتن محلول بی حسی

در ابتدا دندانپزشک مواد بی حسی را وارد سرنگ کرده و بعد از قرار گرفتن کارتریج بی حسی در آمپول باید از جریان یافتن آن داخل سرنگ اطمینان کسب کند. در نتیجه برای تست کردن چند قطره از محلول را از کارتریج خارج کرده و از این بابت مطمئن می‌شود.

ژل محافظ لثه تک عددی

۱,۰۰۰,۰۰۰

گلاس آینومر لوتینگ کوچک

۱,۱۰۰,۰۰۰

آمالکپ سینالوکس 3 واحدی 150 عددی

۸,۳۱۷,۰۵۹

وارد شدن سوزن بی حسی

در این مرحله بیمار احساس درد و سوزش جزئی در محل تزریق می‌کند. سوزن موجب سوراخ شدن بافت لثه و محل تزریق شده و این سوزش تنها چند ثانیه احساس می‌شود. در این مرحله معمولاً چند قطره از محلول بی حسی تزریق می‌شود تا ادامه تزریق به راحتی انجام شود. شما میتوانید برای خرید تجهیزات و ابزار دندانپزشکی اطفال از سایت دندانت بازدید کنید.

بیشتر بخوانید: گلاس آینومر

قرار گرفتن سوزن در موضع و تزریق بی حسی

سپس آمپول بی حسی وارد موضعی مشخص شده و تزریق انجام می‌شود. در پایان با ملایمت سوزن از بافت دهان و لثه بیمار خارج شده و چند دقیقه بعد شروع به اثرگذاری می‌کند. معمولاً برای اعمال دندانپزشکی مانند کشیدن دندان، عصب کشی، جراحی و ایمپلنت و سایر موارد دیگر عمل تزریق بی حسی انجام می‌شود.

دیبوکائین موضعی را به نقل از دکترتو بخوانید:

دیبوکائین که نام دیگر آن سینکوکائین است، یک بی حس کننده موضعی آمیدی است. این بی‌حس‌کننده را می‌توان به‌عنوان یکی از قوی‌ترین و تأثیرگذارترین بی حس کننده‌های موضعی طولانی اثر در نظر گرفت. در حال حاضر اکثر استفاده این ترکیب بی‌حس‌کننده به بی‌حسی‌های نخاعی و موضعی محدود می‌شود. این بی حس‌ کننده با نام‌های تجاری Cincain، Nupercainal، Nupercaine و Sovcaine به فروش می‌رسد.

بیشتر بخوانید : بی حسی دندان را از بین ببریم

نکات مهم برای تزریق آمپول بی حسی دندان به شیوه صحیح

چنانچه برای تزریق سرنگ بی حسی به موارد و نکات زیر توجه شود، بیمار تجربه رضایت بخشی از مراجعه به دندانپزشکی خواهد داشت. این نکات و موارد مهم عبارت‌اند از:

  • قبل از هر اقدامی دندانپزشک باید درباره سابقه بیماری، سابقه تزریق بی حسی دندان، وضعیت بارداری و بیماری‌های قلبی از مراجعه کننده خود سوال کرده و با توجه به شرایط بیمار برای تزریق اقدام نماید.
  • بهتر است که بیمار بدون استرس و با آرامش خاطر باشد. اگر شخصی مضطرب است، پزشک باید او را آرام کرده و سپس برای درمان اقدام کند. به عنوان مثال ارتباط کلامی گزینه مناسبی برای کاهش استرس و اضطراب است.
  • اگر تزریق به آهستگی انجام شود، میزان درد آن نیز به حداقل ممکن می‌رسد و باید روند خارج کردن سرنگ از بافت لثه نیز به آرامی انجام شود؛ زیرا هنوز لثه بیمار بی‌ حس نبوده و متوجه درد می‌شود.
  • نوع آمپول بی حسی دندن با توجه به شرایط بیمار تعیین شده و در اکثر مواقع بی حسی موضعی لیدوکائین برای بیمار تجویز و تزریق می‌شود.
  • در برخی مواقع لازم است که در طی انجام کار به روی دندان بیمار مجدد تزریق بی حسی انجام شود. در این شرایط حتماً باید از سوزن دیگری استفاده شود. هر چه سوزن تیزتر باشد درد تزریق نیز کاهش می‌یابد.
  • پس از تزریق بهتر است به اندازه کافی صبر کنید تا بی حسی عمل کند.

بیشتر بخوانید: روت کانال دندانپزشکی

جمع بندی و سخن پایانی

در این مطلب برای شما درباره نحوه تزریق آمپول بی حسی دندان گفتیم. اگر جزء افرادی هستید که به دلیل ترس از تزریق به دندانپزشکی مراجعه نمی‌کنید، لازم است که بدانید این مشکل به سایر دندانهای شما نیز آسیب زده و در آینده برایتان دردسرساز خواهد شد. در نتیجه با حفظ آرامش و آسودگی خاطر در اسرع وقت به دندانپزشکی مراجعه کنید. شما می توانید برای خرید تجهیزات دندانپزشکی از محصولات دندانت دیدن کنید.

5 / 3.1
امتیاز مقاله
امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟

3.1 / 5. 12

دیدگاه کاربران ثبت نظر جدید